16 Oca 2013

GÖK KUSAGI PASTASI



KEK ICIN GEREKEN MALZEMELER

300 gr. Tereyagi ( Oda sicakliginda )
260 gr. Toz Seker
3 adet Yumurta Aki
3 adet Yumurta
3 Pck. Vanilyayasekeri
650 gr. Un
1 ½ Pck. Kabartmatozu
1/2 Tuz
530 ml  (Buttermilch)
6 farkli Renkte Gida Boyasi

KREMASI ICIN GEREKEN (BUTTERCREME) - Cok Tatli

450 gr Tereyagi
1 tatli kasigi tuz
600 gr. Pudra sekeri
1 adet Limonun Suyu
M&M´s & Smarties


ARZU EDENLER SÜRME PEYNIRI ILEDE YAPABILIR


225 Terayagi
225 gr. Stürme Peyniri, Oda Sicakliginda (Frischkäse) - Az Tatli
225 gr Pudra Sekeri


HAZIRLANISI

Önce Kek Malzemelerini iyice sirasina gre cirpiyoruz , sonra 6 kaseye esit sekilde Bölüstürelim. Her Kasedeki Hamur Harcina ayirdigimiz farkli renkler ile cirpip renklendirelim.  Simdi ise 26 cmlik pasta kalibina yagli kagit serelim ve ilk kek harcimizi serpip esit sekilde yayip 170 derece firinda yaklasik 10-15 dakika kadasr pisirirelim. Tüm kekleri ayri ayri pisirdikten sonra aralarina hazirlamis oldugumuz kremalari sürelim. Hepsini sürdükce üst üste dizelim. Son olan pasta kaitimiza ise tekrar krema sürelim ve arzuya göre süsliyelim.

KREMA HAZIRLANISI; Tüm Malzemeleri karistirin ve buzdolabinda bekletin...

Afiyet Olsun...
Tarife git ...

BISKüViLI PASTA



MALZEMELER


125 gr. Seker
4 adet Yumurta
150 ml Sivi Krema
225 gr. Un
yarim paket Kabartmatozu

PUDDING ICIN GEREKENLER

2 paket Puddingtozu (Vanilya Aromali)
500 ml Süt
4 Yemek Kasigi Seker
bir Yemek Kasigi Margarin

ÜZERI ICIN

Bisküvi
bir Kahve Bardagi Süt (Bisküvileri Bandirmak icin)
Bitter Cikolata (Eritilmis)







HAZIRLANISI







Ilk olarak Sütü 4 Yemek ve Pudding tozunu biraz Süt ile ayri bir kasede karistiralim ve Bir Kücük Tencereye 500 ml Sütü alalim ve kaynayana kadar pisirelim. Kaynayan Süte önceden hazirlamis oldugumuz karisimi ilave edelim kisa cirpalim, zaten kati oluyor, margarini ekliyelim ve kenarda kek pisene kadar bekletelim.

"Pudding ve Sekeri Sütü ayri kasede pisirdinizmi pütür pütür  olmasi imkaniz"

Simdi ise keki hazirliyalim, Tüm Malzemeleri her kekde oldugu gibi sirasina göre cirpalim, kare borcami veya pasta kalibini yagliyalim ve bu kek karisimini üstüne esit sekilde yayin ve daha önce 175 isitilmis firinda pisirin.

Soguyan Keke, Puddingi sürelim, bisküvileri süte bandirip dizelim ve Eritilmis Cikolata Sosunu üstüne sekil vererek süsleyelim.

Afiyet Olsun...

Tarife git ...

ZEYTINYAGLI DOLMA

MALZEMELER
500 gr. pirinç
1,5 kg. soğan
500 gr. zeytinyağı
50 gr. fıstık
25 gr. şeker
50 gr. üzüm
2 adet limon
Bir demet dereotu
Bir demet maydanoz
Bir demet nane
Bir çay kaşığı karabiber
Tuz
2 kg. dolmalık biber






HAZIRLANISI
Soğan incecik doğriyalim. 500 gr. zeytinyağı ile sara-rıncaya kadar kavrulur. 30 dakika evvel ılık suda ıslatılmış pirinç, fıstık ilâve edilir. Biraz daha kavrulur Yarım litre kadar su konur. Hafif ateşte suyu çektirilir. Ateşten alınır. Kıyılmış dereotu, nane, maydanoz, bahar, biber,tuz, şeker, üzüm, iki limon suyu ilâve edilir ve karıştırılır. Bi­berlerin başları kesilir. Çekirdekleri ayıklanır. Yıkanır, ha­zırlanır. Hazırlanan iç doldurularak üzerleri kapatılır. Ten­cerenin dikine maydanoz ve nane sapları konur, veya ta­bak kapatılır. Doldurulan dolmalar, ağırları yukarıya gel­mek üzere dizilir. Üzerine bir tabak kapanır. Biraz tuz ve su ilâve edilir. Evvelâ harlı ateşte; sonra hafif ateşte su­yu çektirilir. Soğuyunca servis tabağına alınır. Demates ve limon dilimleri ile süslenir.
Afiyet Olsun…

Tarife git ...

PORTAKALI MANDALINALI KEK


MALZEMELER

KEK ICIN GEREKENLER


2 adet yumurta
1 su bardagi toz seker
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi sivi yag
yarim cay bardagi eritilmis margarin
1 adet vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 Su Bardagi Un

KREMASI ICIN GEREKENLER

3 su bardagi süt
1 cay bardagi toz seker
1 adet yumurta
6yemek kasigi un
1 adet vanilya
1 yemek kasigi margarin

PORTAKAL JÖLESI ICIN GEREKENLER


3 su bardagi su
1 su bardagi toz seker
1 yemek kasigi limon suyu
1 su bardagi mandalina suyu (BEN PORTAKAL SUYU KULLANDIM, EVDE PORTAKAL OLDUGU ICIN)
4 yemek kasigi bugday nisastasi


PISTIKTEN SONRA ÜZERI ICIN

Konserve Mandalina veya Taze
Hindistancevizi


 
HAZIRLANISI

Kek icin seker ve yumurtayi cirpalim, sonra un ve kabartma tozu haric diger malzemeleride ekleyip cirpmaya devam edelim kalan Malzemeleride ekleyip kek kivami elde ediyoruz . Kare Borcami yaglayip daha önce isitilmis 175 derece firinda kekimizi pisiriyoruz, kekimiz pisene kadar bir taraftanda kremamizi ve jölemizi ayri tencerede hazirliyalim.

Krema icin Tüm Malzemeleri katip muhallebi kivami elde ediyoruz.

Jölemiz icin ise su ve sekeri kaynatip icine limon suyunuda ekleyelim,
Kaynadiktan sonra nisastayi yarim su bardagi soguk suda eritip icine aktaralim ve sürekli karistiralim kati olana kadar ve SIKTIGIMIZPortakal veya mandalina suyunuda ekleyip koyu bir jöle kivami elde edelim.

Sogumus kekimizin üzerine önce kremayi sonra jöleyi döküp dilimlenmis mandalina (Konserve Mandalina) ve hindistan ceviziyle süsleyip dolaba sogumasi icin kaldiriyoruz.


Afiyet Olsun...
Tarife git ...

EKSI KREMALI (SCHMAND) MISIRLI HAVUCLU SALATA

MALZEMELER

1 kg Havuc
1 Kutu Eksi Krema a 200 gr. (SCHMAND)
Yogurt
Tuz
Sivi Yag






















HAZIRLANISI

havuclari rendeliyelim, daha sonra genic bir kaba alalim ve 1 Kuut Eksi krema, yogurt, tuz, siviyagi ilave ederek karistiralim. " Ne kadar cok beklerse o kadar güzel oluyor tadi"
Servis ederken Zeytin ile süsliyebiliriz.


ALMANYADAN KATILANLAR ICIN:

Ben Gartenkräuter kullaniyorum, tavsiye ederim!

Afiyet Olsun...
Tarife git ...

DOMATES SOSU

MALZEMELER

2 kg Taze Domates
300 gr. Cimbiber (Peperoni)
12 dis Sarimsak
yarim demet Maydanoz
1 Yemek Kasigi Domates Salcasi
1 Yemek Kasigi Biber Salcasi
1 Yemek Kasigi Limontozu
1 Yemek Kasigi Tuz
1 cay Bardagi Üzüm Sirkesi
2 cay Bardagi Siviyag (Zeytinyagi´da kullanabilirsiniz)






HAZIRLANISI

Domatesleri rondodan gecirelim, sarimsaklari küp küp dogriyalim. Maydanoz ve Biberleri Kiyalim (Cok ince olmamak sarti ile).
Tüm Malzemeleri bir kaba alalim ve karistiralim. Bir Plastik kaba alalim agzini kapatim 24 saat bekletelim.
Dinlenen Sosumuzu simdi cam kavanozlara alalim.

NOT: Ara ara 1 yemek kasigi Siviyag ekliyelim.

Afiyet Olsun...
Tarife git ...

10 Oca 2013

ZEYTINYAGLI IC BAKLA


MALZEMELER
1 kg. Ic Bakla
Tuz
1/2 su bardağı zeytinyağı
3 adet orta boy soğan
1/2 çorba kaşığı toz şeker
1 demet dereotu















HAZIRLANISI
Kıyılmış soğanı zeytinyağında kavuralim. Baklayı suyuyla birlikte üzerine ekliyelim. Şeker ve tuzu ilave edelim.  Baklai pisirelim, Ocaktan alıp üzerine dereotu serpelim.
Afiyet Olsun...
Tarife git ...

YILDIZ MILFÖY



MALZEMELER

MilföyHamuru.
1 adet Yumurta Sarisi üzerine sürmek icin
Pasta Sekerleri süslemek icin

ICI ICIN GEREKENLER

Arzuya Göre, Pudding Marmelat










HAZIRLANISI

Resimde Görmüs oldugunuz gibi Milföylere sekil verelim sonra her katina yumurta sarisi sürerek yildizlari yapistiralim ve 170 derece firinda pisirelim.

Daha önce pisirdigimiz Pudding veya Marmelatla ile icini doldurup süyliyelim.

Afiyet Olsun...
Tarife git ...

DOLUNAY KURABiYESi (Vollmondplätzchen)


MALZEMELER

200 gr. Un
1 Tatli Kasigi Kabartmatozu
75 gr. Margarin veya Teryag
75 gr. Seker.
1 paket Vanilya Sekeri.
1 Yumurta

Bitter Cikolata, Seker Süsleri.












HAZIRLANISI

Unu, Kabartmatozu ile karistiralim ve bir kaba eleyelim. Tereyagini kücük kücük kesip dagitalim. Sekeri ve Vanilyayi, Yumurtayi da ilave edelim ve iyice yoguralim bir hamur olana kadar ve Folyaya saralim hava almamasi sarti ile yaklasik 1/2 Saat Buzdolabinda dinlendirelim hamuru.

Dinlenen Hamuru buzdolabindan cikardiktan sonra oklava yardimi ile acalim resimdeki sekilleri verelim.

170 derecede altinimsi olana kadar kurabiyeleri pisirelim.

Afiyet Olsun...
Tarife git ...

ALMAN AY KURABiYESi (Vanillekipfler)



MALZEMELER

150 gr. Cekilmis Toz Badem  (gemahlene Mandeln)
300 gr. Un
125 gr. Toz Seker
250 gr. Tereyag (Küp Küp Kesilmis)
3 Yumurta Sarisi 

FIRINDAN CIKAN KURABIYELER ICIN

6-7 Vanilyasekeri (Vanillezucker)
Isterseniz Pudra Sekeride Kullanabilirsiniz













HAZIRLANISI

Bir kaba ilk önce Bademtozunu, Unu ve Sekeri alalim ve karisttiralim daha sonra küp küp kesilmis Teryagini, Yumurta Sarisini ilave edelim ve iyice yoguralim. Bir torbaya alalim Hamuru ve bir saat Buzdolabinda bekletelim. (Ben buzluk Torbasi kullandim)!!! Isterseniz Kabiniza Strec Folya cekebilirsiniz...

Hamurdan minik parcalar kopartalim ve rulo yapalim ve 8 cm enliginde keselim üstüne hafif basalim ve ay sekli verelim.

Yaglanmis Tepsiye dizelim, bu islemi hamur bitene kadar yapalim.

180 derece Firinda pisirelim yaklasik 10-15 dakika kadar, ben cok fazla pisirdim bi ara oglumla ilgilenirken unuttum acikcasi cikarmayi ama yinede leziz oldular.

Firindan cikan sicak kurabiyelerimizi simdi tabaga ayirdigimiz Vanilyasekerine her yanini bandiralim ve sogumaya birakalim.

Afiyet Olsun...


Tarife git ...

TREN KEK


MALZEMELER

3 Yumurta
1 Su Bardagi Zeytinyagi
3 Su Bardagi Un
2 Su Bardagi Seker
1 paket Kabartmatozu
1 paket Vanilya Sekeri
2 Yemek Kasigi Kakao
1 Su Bardagi Soda

ÜZERI ICIN

Bitter Cikolata

Pasta Süsleri, Bisküviler, Jelibon







HAZIRLANISI

Yumurta ile Sekeri, Vanilya Sekeri cirpalim, daha sonra Sivi Malzemelerini ekleyelim. Son olarakta Un, Kabartmatozu ekliyerek karistiralim. Pasta Kalibini yagliyalim ve un serpelim. Hamurun Yarisini ayirip kaliba dökelim diger kalan hamura ise kakaoyu ilave edelim cirpalim. ve Sade Hamurun üzerine Kako Hamurunu dökelim. Asagidan yukariya dogru karistiralim. Önceden isitilmsi firinda 180 derece firinda pisirelim. Kekler soguduktan sonra kaliplarindan cikaralim ve 6 dilime keselim  ve resimdeki tren haline getirelim. Biraz dikkatlice baktinizmi seklini cözeceksiniz. Üzerine Bitter cikolatayi sürelim ve sekerleri, jelibonlar iel süsliyelim, Teker olarakta bsküvi kullanalim.

Afiyet Olsun...
Tarife git ...

SUSAMLI POACA


MALZEMELER

125 gr. yani Yarim Paket eritilmis Tereyag
1 Su Bardagi Siviyag
1 Su Bardagi Ilik Süt
1 Su Bardagi Ilik Su
2 Yumurta
1 paket Instant Maya
2 Yemek Kasigi Seker
1,5 Tatli Kasigi Tuz
alabildigi kadar Un (ben 6 Su Bardagi Un Kullandim)

ICI ICIN GEREKENLER

Mozarella-Sosis
Mozarella-Sucuk
Domates - Sürme Peyniri

ÜZERI ICIN GEREKENLER

1 Su Bardagi Su
2 Yemek Kasigi Pekmez
Susam



HAZIRLANISI

il olarak Hamur icin verdigim Malzemelerin Sivilarini + Yumurtayi, eritilmis Margarini iyice karistiralim daha sonra maya,tuz,seker ve unu ilave ederek yumusak bir hamur elde edelim.

1 Saat Mayalandiralim.

Bu arada ic Malzemelerin isteginize göre hazirliyalin,
Üzerine icin gerekenleride hazirliyalim. Su ve Pekmez bir kasede karistiralim. 

Mayalanmis Hamurumuzdan Mandaline Büyüklügünde bezeler ayiralim ve avucumuzun icine acalim icine hazirlamis oldugumuz Ic Harci koyup tekrar kapatalim ve resimde görmüs oldugunz sekli verelim. Daha sonra hazirlamis oldugumuz Pekmez/Suyuna bandiralim poacalarimizi ve susam ile süsleyip yaglanmis tepsiye dizelim ve yaklasik 30 dakika tepside bekletelim.

Daha önce isitilmis 200 derece firinda pisirelim.

Afiyet Olsun...


Tarife git ...

TOMBiK PiZZA


MALZEMELER

HAMUR ICIN GEREKENLER

4 su b. un
1 pk. instant maya
yarım çay b. zeytinyağı
yarım çay b. yoğurt
tuz
su

İÇ HARCI İÇİN

Yarim Konserver Domates (taze Domatesde olur)
1 çorba k. salça
2 diş sarımsak
200 gr. sucuk
3-4 Yemek Kasigi kase mısır
150 gr. kaşar peyniri
tuz
karabiber
Pizzabaharati

ÜZERİ İÇİN

kaşar peyniri veya benim gibi Dilimlenmis Mozarella kullanabilirsiniz
sarımsak rendelenmis



HAZIRLANIŞI

Unu karıştırma kabına alıyoruz ve üzerine instant mayayı döküyoruz. Tuzunu da atıp harmanlıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Zeytinyağını ve yoğurtu
ortaya döküyoruz. Az ılık su dökerek ortadan yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında, ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.

İyice yoğurduktan sonra yuvarlayıp dinlenmeye bırakıyoruz. İç harcı için, fesleğeni, sarımsağı ince ince doğruyoruz. Geniş bir kaba kaşar peynirini rendeliyoruz. Üzerine domatesi rendeliyoruz. Sucuğu küp doğruyoruz.Hepsini bir kaseye alıyoruz. Mısırı ilave ediyoruz. Salçasını koyup, tuzunu karabiberini atıyoruz ve karıştırıyoruz.Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz. Yuvarlıyoruz ve elimizle üzerine bastırarak hafif genişletiyoruz. Hamurların üzerine iç harçtan paylaştırıyoruz. Hamuru kapatarak patlatmadan tekrar yuvarlıyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzeri için, kaşar peynirini ve sarımsağı rendeliyoruz.Üzerlerine zeytinyağı sürerek kaşar-sarımsak rendesi karışımından koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Afiyet Olsun...
Tarife git ...

SODALI KEK



MALZEMELER

3 Yumurta
1 Su Bardagi Zeytinyagi
3 Su Bardagi Un
2 Su Bardagi Seker
1 paket Kabartmatozu
1 paket Vanilya Sekeri
2 Yemek Kasigi Kakao
1 Su Bardagi Soda

ÜZERI ICIN

Pudra Sekeri









HAZIRLANISI

Yumurta ile Sekeri, Vanilya Sekeri cirpalim, daha sonra Sivi Malzemelerini ekleyelim. Son olarakta Un, Kabartmatozu ekliyerek karistiralim. Pasta Kalibini yagliyalim ve un serpelim. Hamurun Yarisini ayirip kaliba dökelim diger kalan hamura ise kakaoyu ilave edelim cirpalim. ve Sade Hamurun üzerine Kako Hamurunu dökelim. Asagidan yukariya dogru karistiralim. Önceden isitilmsi firinda 180 derece firinda pisirelim. Kekler soguduktan sonra kaliplarindan cikaralim  ve Pudra Sekeri iel süsliyelim.

Afiyet Olsun...
Tarife git ...

SIVI KREMALI KEK



MALZEMELER

3 adet Yumurta
250 gr. Pudra Sekeri
1 Kutu Sivi Krema (200 ml)
300 gr. Un
yarim paket Kabartmatozu

HAZIRLANISI

Bu Malzemelerden bir Kek hamuru olusuralim, her kekde oldugu gibi ilk olarak yumurtayi pudra sekeri ile iyice krema haline gelene kadar cirpalim. Daha sonra diger malzemeleri ilave ederek bu karisimi yaglanmis kare veya yuvarlak Pasta Kalibina alalim.

Daha önce isitilmis 170 derece firinda pisirelim.

Soguyan Keke isterseniz benim yapmis oldugum gibi cikolata serpin yada Pudra sekeri ile süsleyin...

Afiyet Olsun...

Tarife git ...

KIRMIZI BASLIKLI KIZ PASTASI (Rotkäppchen Torte)


MALZEMELER

KEK HARCI ICIN GEREKENLER

4 Yumurta
125 gr. Tereyag
180 gr. Seker (1 Dolu Su Bardagi Seker)
125 ml Süt (yarim Su Bardagindan bir parmak fazla Süt)
3 Yemek kasigi Nutella ( Sarella)
250 gr. Un (2 SU Bardagi Un)
2 Tatli kasigi Kabartma tozu
700 gr. Konserve Frambuaz veya Kiraz (Süzülen Meyvenin Suyu Üstü icin ayrilcak)

KREMASI ICIN GEREKENLER

500 gr. Lor Peyniri,Zirva,Kuark (Quark)
400 ml Sıvı Krema (Schlagsahne)
2 paket Krema Sertleştirici (Sahnesteif)
2 tatlı kaşığı Vanilya Sekeri (Vanillenzucker)
5 yemek kasigi Toz Seker

ÜZERI ICIN GEREKENLER

500 ml Frambuaz veya Kiraz Suyu (Konserveden ayrilan Su)
2 paket kırmızı Pasta toz jölesi (Tortenguss)
2 Yemek Kasigi Toz Seker


HAZIRLANISI

Kek icin tüm Malzemeleri her kekte odugu gibi sirasina göre cirpalim ve 
2 Bölelim, yarisini kek kalibina alalim (Ben 26 cmlik kek kalibi kullandim) diger kalan kek harcina ise simdi 3 yemek kasigi sarella (Nutella) ilave edip karistiralim ve üstüne ilave edelim esit sekilde yayalim.
Frambuaz, Kirazlari simdi hamurun üzerine döseyip 175 derecede 35-40 dk firinda pisirelim. 

Kekimiz piserken Kremayi hazirliyalim Sivi kremayi ve 2 paket krema sertlestiricisini sertlesene kadar cirpalim. Baska bir kap´da Lor Peyniri,Zirva,Kuark (Quark)´i vanilya Sekeri ve seker ile cirpalim. Daha sonra Lor Peyniri,Zirva,Kuark (Quark) ile kremayi birlestirip kasikla birbirine yedirelim, Kekimiz firindan cikip soguduktan sonra kremamizi üzerine yayiyoruz.
Jölesini hazirlayip kremanin üzerine döküyoruz ve 3-4 Saat sogumaya birakiyoruz.


Afiyet Olsun...

Tarife git ...

GÖK KUSAGI PASTASI


MALZEMELER

KEK ICIN GEREKEN

300 gr. Tereyagi ( Oda sicakliginda )
260 gr. Toz Seker 
3 adet Yumurta Aki
3 adet Yumurta 
3 Pck. Vanilyayasekeri 
650 gr. Un
1 ½ Pck. Kabartmatozu
1/2 Tuz 
530 ml  (Buttermilch)
6 farkli Renkte Gida Boyasi

KREMASI ICIN GEREKEN (BUTTERCREME) - Cok Tatli

450 gr Tereyagi 
1 tatli kasigi tuz
600 gr. Pudra sekeri 
1 adet Limonun Suyu
M&M´s & Smarties

ARZU EDENLER SÜRME PEYNIRI ILEDE YAPABILIR

225 Terayagi 
225 gr. Stürme Peyniri, Oda Sicakliginda (Frischkäse) - Az Tatli
225 gr Pudra Sekeri


HAZIRLANISI

Önce Kek Malzemelerini iyice sirasina gre cirpiyoruz , sonra 6 kaseye esit sekilde Bölüstürelim. Her Kasedeki Hamur Harcina ayirdigimiz farkli renkler ile cirpip renklendirelim.  Simdi ise 26 cmlik pasta kalibina yagli kagit serelim ve ilk kek harcimizi serpip esit sekilde yayip 170 derece firinda yaklasik 10-15 dakika kadasr pisirirelim. Tüm kekleri ayri ayri pisirdikten sonra aralarina hazirlamis oldugumuz kremalari sürelim. Hepsini sürdükce üst üste dizelim. Son olan pasta kaitimiza ise tekrar krema sürelim ve arzuya göre süsliyelim.

KREMA HAZIRLANISI; Tüm Malzemeleri karistirin ve buzdolabinda bekletin...

Afiyet Olsun...
Tarife git ...

BEYAZ CIKOLATALI SÜTLÜ RAFAELLO


(1 Porsiyonluk Sicak Icecek)
Kalori ve Sekerli Icecekleri Sevenler Buyursun :)

MALZEMELER

1 Kahve Bardagi Süt
biraz Sivi Krema
3 adet Rafaello
6 Dilim Beyaz Cikolata

ÜZERI ICIN

Sivi Krema (Ben Hazir olanini Kullandim)
Tarcin
1 adet Rafaelo




HAZIRLANISI

Ilk olarak Sütü bir cezvede kaynatalim, sonra Sivi Kremayi ilave edelim.
Beyaz Cikolatayi ekliyelim eriyene kadar karistiralim. Kenara alalim.
Rafaello´lari Kahve Bardagina alalim ve kaynamis olan Sütlü Karisimi dökelim,
üzerini Sivi Krema, Tarcin ve Rafaelloyu yerlestirerek Süsleyip Servis edelim.

Afiyet OIsun...

Tarife git ...

LOR PEYNIRLI, ZIRVAm KUARKLI PPOACA (QUARK)




MALZEMELER

500 gr. Lor Peyniri, Zirva, Kuark (Süzme Yogurt olabilir) (Quark)
1 Yumurta Sarisi üzerine
2 Yemek Kasigi Seker
1 Tatli Kasigi Tuz
1 Su Bardagi ilik Süt
1 Su Bardagi Siviyag
1 Yas Maya
1 paket Kabartmatozu
alabildigi kadar un ( Ben yaklasik 6-7 Su Bardagi Un Kullandim)

IC MALZEMESI

Peynir ve Maydanoz





HAZIRLANISI

Maya ılık süt ve şekerle eritilip sırasıyla tüm malzemeler ekleyelim azar azar un ilavesiyle yoğrularak yumuşak bir hamur elde edelim ve mayalanması için üzerini kapatıp bekletelim.
Hamur mayalandıktan sonra elimizi arada yağlayalim ve parçalar koparalim ve acalim,iç malzeme koyalim ve rulo şeklinde kapatalim ay şekli verelim, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye Ay Poacalarimizin üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısı sürelim ve arzuya göre susam,haşhaş veya çörekotu serpelim önceden ısıtılmış fırında pişirelim.

Afiyet olsun..

Tarife git ...

BISKüViLI PASTA



MALZEMELER

125 gr. Seker
4 adet Yumurta
150 ml Sivi Krema
225 gr. Un
yarim paket Kabartmatozu

PUDDING ICIN GEREKENLER

2 paket Puddingtozu (Vanilya Aromali)
500 ml Süt
4 Yemek Kasigi Seker
bir Yemek Kasigi Margarin

ÜZERI ICIN

Bisküvi
bir Kahve Bardagi Süt (Bisküvileri Bandirmak icin)
Bitter Cikolata (Eritilmis)



HAZIRLANISI

Ilk olarak Sütü 4 Yemek ve Pudding tozunu biraz Süt ile ayri bir kasede karistiralim ve Bir Kücük Tencereye 500 ml Sütü alalim ve kaynayana kadar pisirelim. Kaynayan Süte önceden hazirlamis oldugumuz karisimi ilave edelim kisa cirpalim, zaten kati oluyor, margarini ekliyelim ve kenarda kek pisene kadar bekletelim.

"Pudding ve Sekeri Sütü ayri kasede pisirdinizmi pütür pütür  olmasi imkaniz"

Simdi ise keki hazirliyalim, Tüm Malzemeleri her kekde oldugu gibi sirasina göre cirpalim, kare borcami veya pasta kalibini yagliyalim ve bu kek karisimini üstüne esit sekilde yayin ve daha önce 175 isitilmis firinda pisirin.

Soguyan Keke, Puddingi sürelim, bisküvileri süte bandirip dizelim ve Eritilmis Cikolata Sosunu üstüne sekil vererek süsleyelim.

Afiyet Olsun...

Tarife git ...

PORTAKALI MANDALINALI KEK


MALZEMELER


KEK ICIN GEREKENLER

2 adet yumurta
1 su bardagi toz seker
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi sivi yag
yarim cay bardagi eritilmis margarin
1 adet vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5-3  Su Bardagi Un

KREMASI ICIN GEREKENLER

3 su bardagi süt
1 cay bardagi toz seker
1 adet yumurta
6yemek kasigi un
1 adet vanilya
1 yemek kasigi margarin

PORTAKAL JÖLESI ICIN GEREKENLER

3 su bardagi su
1 su bardagi toz seker
1 yemek kasigi limon suyu
1 su bardagi mandalina suyu (BEN PORTAKAL SUYU KULLANDIM, EVDE PORTAKAL OLDUGU ICIN)
4 yemek kasigi bugday nisastasi


PISTIKTEN SONRA ÜZERI ICIN

Konserve Mandalina veya Taze
Hindistancevizi



HAZIRLANISI

Kek icin seker ve yumurtayi cirpalim, sonra un ve kabartma tozu haric diger malzemeleride ekleyip cirpmaya devam edelim kalan Malzemeleride ekleyip kek kivami elde ediyoruz . Kare Borcami yaglayip daha önce isitilmis 175 derece firinda kekimizi pisiriyoruz, kekimiz pisene kadar bir taraftanda kremamizi ve jölemizi ayri tencerede hazirliyalim.

Krema icin Tüm Malzemeleri katip muhallebi kivami elde ediyoruz.

Jölemiz icin ise su ve sekeri kaynatip icine limon suyunuda ekleyelim, 
Kaynadiktan sonra nisastayi yarim su bardagi soguk suda eritip icine aktaralim ve sürekli karistiralim kati olana kadar ve SIKTIGIMIZPortakal veya mandalina suyunuda ekleyip koyu bir jöle kivami elde edelim.

Sogumus kekimizin üzerine önce kremayi sonra jöleyi döküp dilimlenmis mandalina (Konserve Mandalina) ve hindistan ceviziyle süsleyip dolaba sogumasi icin kaldiriyoruz.


Afiyet Olsun...
Tarife git ...

FIRINDA KABAK MÜCVERI




MALZEMELER

4-5 adet orta boy kabak 
2 adet patates (isteğe göre)
1 adet Havuc
3 adet yumurta
10 yemek kaşığı un
yarım su bardağı sıvı yağ
Kurusogan, maydanoz ve dereotu
1 paket kabartma tozu
tuz, karabiber, kirmizitozbiber
















HAZIRLANISI


Kabak ve sogani bir Kaba rendeliyelim daha sonra diger Malzemeleri ilave edip kasik ila yavas yavas karistiralim, bir kare borcami yagliyalim ve hazirlamis oldugumuz Mücveri dökelim esit sekilde yayalim.
180 derecede üstü pisene kadar pisirelim
NOT: BEN SADECE KABAK ILE YAPTIM
Afiyet Olsun...
Tarife git ...

PIYANO KEK




MALZEMELER

3 yumurta
2 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
2 çorba kaşığı kakao
1 pkt vanilya 
1 pkt kabartma tozu 

ÜSTÜ ICIN GEREKENLER

2 adet Sivi Krema (Schlagsahne 

KEKI ISLATMAK ICIN GEREKENLER

1,5 su bardağı soğuk süt 
1 tatlı kaşığı nescafe 





HAZIRLANISI

Yumurta ve şekeri çırpalim, diğer kek malzemlerini de ekleyip çırpmaya devam edelim. Yağlanmış unlanmış kare yada yuvarlak bir borcama keki dökelim ısıtılmış 180 derecede pişirelim.

Keki fırından alalim ve sıcakken nescafeli soğuk sütü üzerine dökelim. Sivi Kremayi bir kabta çıralim ve kekin üzerine dökelim. Dolapta iyice soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edelim.

NOT: Ben Cikolata Erittim…

Afiyet Olsun...
Tarife git ...

FIRINDA MUSKA BÖREGI



MALZEMELER

4 adet hazır yufka 
1,5 su Bardagi Süt 
1 çay bardağı ayçiçek yağı 
1 adet Yumurta Beyaz 


ICI ICIN GEREKEN MALZEMELER

yarim demet Maydanoz
1 kücük kalip beyaz Peynir
(Ben Kiyma kullandim)









HAZIRLANISI

Ilk olarak peyniri catal ile ezelim ve maydanozu ilave ederek karistiralim.
Kiyma, kullanmak istiyorsaniz! Kiymayi bir tavaya alalim tuz ilave edelim ve pisirelim, pisen kiymanin üzerine biraz karabiber birazda kirmizi toz biber serpelim ve Sogumaya kenar birakalim.

Islatma Sosunun hazirlanisi ise, yumurtanin beyazini alalim, sarisini üzeri icin ayiralim.
Yumurta Beyazini, Sütü, yagi bir kasede cirpalim

Simdi Yufkalari üst üste koyalim ve uzun seritler halinde keselim ve tekrar ortadan keselim yani yarim ay sekli olusuyor. (Resimdede daha net görebilirsiniz)
Hazirladigimiz Sertilerin üzerine islatma sosunu sürelim, 
kenarine bir miktar ic birakalim. Ücgenleri tamamlicak sekilde katliyalim.
Bu Islemi yufkalar bitene kadar yapalim.

"Artan Sosu üzerine ayirdigmiz yumurta sarisini ekleyip tekrak cipralim, böreklerimizin üzerine hem sürelim hemde gezdirelim"

15-20 dakika tepside bekletelim ve daha önce isitilmis 180 derec firinda pisirelim.


NOT: Kızartma yaptığmız zaman bu sosu kullanmıyoruz 
doğrudan kızartıyoruz!

Afiyet Olsun...
Tarife git ...

MOZARELLA TABAGI




MALZEMELER

Mozarella
Domates
Domates Baharati
Maydanoz
Zeytin  Yagi













HAZIRLANISI

Mozarellalari dilim dilim keselim üzerinden zeytinyagini gezdirelim, ve görmüs oldugunuz gibi süsliyelim.

Afiyet Olsun...
Tarife git ...