16 Oca 2013

PORTAKALI MANDALINALI KEK


MALZEMELER

KEK ICIN GEREKENLER


2 adet yumurta
1 su bardagi toz seker
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi sivi yag
yarim cay bardagi eritilmis margarin
1 adet vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 Su Bardagi Un

KREMASI ICIN GEREKENLER

3 su bardagi süt
1 cay bardagi toz seker
1 adet yumurta
6yemek kasigi un
1 adet vanilya
1 yemek kasigi margarin

PORTAKAL JÖLESI ICIN GEREKENLER


3 su bardagi su
1 su bardagi toz seker
1 yemek kasigi limon suyu
1 su bardagi mandalina suyu (BEN PORTAKAL SUYU KULLANDIM, EVDE PORTAKAL OLDUGU ICIN)
4 yemek kasigi bugday nisastasi


PISTIKTEN SONRA ÜZERI ICIN

Konserve Mandalina veya Taze
Hindistancevizi


 
HAZIRLANISI

Kek icin seker ve yumurtayi cirpalim, sonra un ve kabartma tozu haric diger malzemeleride ekleyip cirpmaya devam edelim kalan Malzemeleride ekleyip kek kivami elde ediyoruz . Kare Borcami yaglayip daha önce isitilmis 175 derece firinda kekimizi pisiriyoruz, kekimiz pisene kadar bir taraftanda kremamizi ve jölemizi ayri tencerede hazirliyalim.

Krema icin Tüm Malzemeleri katip muhallebi kivami elde ediyoruz.

Jölemiz icin ise su ve sekeri kaynatip icine limon suyunuda ekleyelim,
Kaynadiktan sonra nisastayi yarim su bardagi soguk suda eritip icine aktaralim ve sürekli karistiralim kati olana kadar ve SIKTIGIMIZPortakal veya mandalina suyunuda ekleyip koyu bir jöle kivami elde edelim.

Sogumus kekimizin üzerine önce kremayi sonra jöleyi döküp dilimlenmis mandalina (Konserve Mandalina) ve hindistan ceviziyle süsleyip dolaba sogumasi icin kaldiriyoruz.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder