13 Ara 2012

ZEYTINYAGLI BARBUNYA




MALZEMELER

1 Kavanoz Barbunya
1 adet büyük boy Sogan
2 adet orta boy Havuc
1 Yemek Kasigi Salca
1 Yemek Kasigi Siviyag
tuz, seker

ÜZERI ICIN:

Maydanoz

HAZIRLANISI

Küp küp doğradığımız soğanı ve havuçu tencerede sıvı yağ ile kavuralim ve salçayı ekliyelim daha sonra bir gün önceden suda beklettiğiniz barbunyaları ekliyelim, üzerini örtecek kadar ilave edelim, tuzunu ve az miktarda şeker ekleyerek pişene kadar kaynatalim
Ben Konserve kullanıyorum bu tarifte. Sizde pişmiş barbunya kullanacaksanız, barbunyaları Havuclarin pişmesine yakın ekleyin çünkü daha önce eklerseniz zaten pişmiş olan barbunyalar iyice pişer ve dağılırlar.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder