5 Kas 2012

KADAYIF YUVASI


MALZEMELER:

500 gr. Tel Kadayif
250 gr. Tereyagi

ICI ICIN GEREKEN:

1 Su Bardagi Dövülmüs Findik

SERBETI ICIN GEREKEN:

3 Su Bardagi Toz Seker
3 Su Bardagi Su
Yarim Limon

HAZIRLANISI:

Öncelikle Serbeti hazirliyalim Soguk olmasi gerekiyor cünki.

Su ve Sekeri Bir Orta Tencereye alalim ve tam erimeyecek sekilde karistiralim,
Yikadigimiz Limonu Sikalim ve Serbetin icine atalim.
Orta Ateste kivarmini alana kadar pisirelim.

Tereyagini bir Tavaya alalim, yumusayana kadar ateste kalmasi gerekiyor, tam erimesin,

Bir Tepsiye Kadayifi alalim,ayiralim ve havalandiralim daha sonra erimeyen sadece yumusayan Tereyagini üstünden gecirelim.
Kadayifi Kisaltmadan uzun sekilde tereyagini sabir ile kadayifa yedirelim. Her Noktasina isleyen kadayifi bir kaba alalim. Yumurta kadar parcalar alalim ve elimiz ile düzeltelim, iki parmaginiz arka kalidak sekilde yuva görüntüsü yapalim. Tepsiye alalim. Bu Islemi Kadayiflar bitene kadar yapalim. Yaklasik bir Tepsi cikiyor…

Kadayif Yuvamizi 190 derece firinda yaklasik 25 dakika pisirelim tam kizarmamasi gerekiyor cunki arada alip yuvalara findiklari doldurcaz.

Firindan Cikarilan Yuvalari Dolduralim, tekrar 180 derecede tekrar verelim ve kizarana kadar pisirelim.

Pisen Kadayifa Serbeti dökelim citirrr citirrr seslerden sonar sogumasini bekliyelim, Serbet cok görünüyor ilk döktügünüzde kormayin,2 Saat sonra tüm Serbeti yuvalar cekiyor.

Afiyet Olsun...

2 yorum:

  1. elinize sağlık,bu hali güzel olmuş ama ben kadayıfı en çok muhallebili şeklini beğeniyorum öyle bir tarifiniz varsa eklerseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  2. BASAK HANIM COK TESEKKÜR EDERIM, COK MUTLU OLDUM YORUMUNUZA, BUYRUN MUHALLEBELI KADAYIF TATLI TARiFi :)

    http://sila-mutfakta.blogspot.de/2012/08/muhallebeli-kadayif-tatlisi-findik.html

    YanıtlaSil