27 Eki 2012

SERiTLi PiDE


MALZEMELER

5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1-1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket instant kuru hamur mayası
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta

IC MALZEMESI ICIN GEREKENLER

300 gr, kıyma
2 adet Sogan
2 Yemek Kasigi sıvı yağ
tuz, karabiber
Kasar


HAZIRLANISI

Ilk olarak unu bir kaba eliyelim ve maya ile karistiralim daha saonra, tuz, seker, ilik Su ekleyip orta yumusaklikta yoguralim.
Üzerini Kapayip ilik ortamda 40-45 dakika mayalandiralim.
Ince dogranmis sogan ve kiymayi Sivi Yag ile kavuralim son olarakta tuz,karabiberi ekleyip karistirip ocaktan 
alalim. 

Hamurdan yumruk büyüklügünde parcalar koparalim ve her bir parcayi unlu zeminde dar tepsiye boyunca el ile 
acalim (ben bunu tezgahta yaptim) ve sonra tepsiye serdim. Simdi ise karsilikli kenarlari serit serit keselim ve
ortasina kiyma harcindan üstünede kasardan serelim. (SIZ ORTASI ICIN ISTEIDGINIZ MALZEMEYI
KULLANABILIRSINIZ)
Kesilen Seritleri esit sekilde karsilikli birbirinin üzerine atin.

Yaglanmis veya firin kagidi serilmis tepsiye aralikli olarak dizelim ve Yumurtayi cirpip hamurlarin üzerine firca
yardimi ile sürelim ve 180 derece Firinda pisirelim.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder