27 Eki 2012

RAMAZAN PiDESi



MALZEMELER

1 Paket Cabuk Maya
1 Corba Kasigi Toz Seker
1 Su Bardagi Ilik Su
1 Su Bardagi Ilik Süt
yarim Cay Bardagi Aycicegi Yagi
1 adet Yumurta Aki
1 Tatli Kasigi Tuz
alabildigi kadar elenmis Un

ÜZERI ICIN GEREKENLER

1 adet Yumurta Sarisi
Cörek Otu veya Susam


HAZIRLANISI

Bir Kaba önce ilik Suyu bir Paket mayayi ve bir corba kasigi toz sekerini katiyorsun parmak Ucu ile kisa süre sekerler eriyene kadar karistiriyorsun.

Simdi Sirasiyla bir sütü, aycicegyagi ilave et ve bir adet yumurtanin akini ilave et (yumurtanin Sarisi üzerine kullanicak)

Tatli Kasigi Tuzu´da ilave ettikten sonra biraz daha karistir ve eledigin unu ekle ve yogurmaya basla.

KIVAMI COK SERT OLMICAK
(Ele Yapismayan bir hamur olcak)
Simdi 45 dakika beklet.

Önce Havasini almak icin üstüne bastir ve sonra yogur.

Simdi Hamuru Un serpilmis Tezgaha al ve bir kac tur daha yogur, özlestikten sonra yagli kagit serdigin tepsinin veya yuvarlak borcamin üzerinde ac, özellikle parmak uclari ile ac biraz ugrastiriyor ama yumusak olmasi icin gerekiyor. Merdane sertlestirir!!!!

Tekrar Tepside 25 Dakika Beklet...

Hamur Tepsi/Borcam Mayasini aldiktan sonra parmaklarin ile sekil ver.

Önce kenarlarina bir cerceveye al daha sonra parmaklarin ile ortasina gelisi güzel sekil ver.

Ve Yumurta Sarisini ilk olarak kenarlarina daha sonra ortasina sürve cörek otunu serp (Sifa Olsun)

Daha önce isitilmsi 190 derece firinda pisir.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder