29 Eki 2012

ARPA SEHRiYELI KUSBASI GÜVECi

 

MALZEMELER

Yarım Paket Arpa Şehriye
2 Adet Domates
Yarım Çay kaşığı Karabiber
2 Adet Kuru Soğan
Yarım Kg Kuşbaşı Dana Eti
Yarım Su bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
2 Çay kaşığı Tuz


HAZIRLANISI

Tencerede yağ ısıtalim, et konup kuvvetli ateşte birkaç kez çevirelim. İri doğranmış soğanla da 2-3 dakika kavrulduktan sonra 1,5 bardak su ilavesiyle hafif ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tuz, karabiber atılım. Bir tencerede 6 bardak su kaynatılim. Bir tatlı kaşığı tuz atıldıktan sonra şehriyeleri koyalim ve 15 dakika haşliyalim. Suyu süzülüp soğuk sudan geçirelim. 3 çorba kaşığı sıvı yağa domatesleri rendeliyelim. Ateşte karıştırarak domatesler suyunu çekinceye kadar kavuralim. Süzülen şehriyeler ilave edelim ve karıştıralim. Isıya dayanıklı bir kaba domatesli şehriye yayalim. Üzerine etleri dizelim. Tencerede kalan sos etlerin üzerine gezdirelim ve Kaşar rendesi serpelim. Sıcak fırında 10 dakika tutularak servis yapılır.

Afiyet Olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder