6 Eyl 2012

FIYONK BÖREK




MALZEMELER

12 Adet Kare Milföy Hamuru

Bir Demet Ispanak

Bir Cay Bardagi Beyaz Peynir
1 Cay Bardagi Ay Cicek Yagi
Bir Adet Yumrta Beyazi
1 Tatli Kasigi Tuz

ÜZERI ICIN

1 adet Yumurta Sarisi
Susam




HAZIRLANISI

Ispanaklari güzelce kiyin.Sivi yagi Yagi tencereye al ve kiydigin ispanaklari ilave et. Hizli ateste kavur fazla suyunu birakmamasi icin ve karistir.Kücülen ispanaklara tuz ilave et altini kapa ve sogumasini bekle.Soguyan Ispanaklara diger malzemeleri ilave et yani Beyaz Peynir ve yumurta Beyazini katarak karistir.Milföy Hamurlari cözüldükten sonra biraz un serperek genislet fazla büyümesi gerekmiyor. Bu Islemi hepsinde yap.genislettigin Milföy hamurlarin üzerine hazirladigin ispanak iclerini yay ve üzerine diger Milföy Hamuru ile kapa kenarlarini rulet ile kes.Daha sonra tam ikiye kes fiyonk yapmak icinde yine tam ortasindan yüzdür ve kenarlarini keserken cikan parcalar ile bagla börekleri sekilendirdikten sonra firca yardimi ile sarisini sür susamlari serp (Ortaya Serpilmicek) ve önceden isitilmis 190 derece firinda pisir. Afiyet Olsun...NOT: IC MALZEMELERINI SIZ ISTEDIGINIZ GIBI YAPABILIRSINIZ...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder