5 Eyl 2012

BEYTi KEBABI




MALZEMELER

KÖFTESTI ICIN GEREKENLER

500 gr. kıyma
2 dilim ufalanmış ekmek içi
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet yumurta sarısı
Karabiber, pul biber, tuz

HAMURU ICIN GEREKENLER

Yarım kg un
1 çorba kaşığı maya
(yaş maya da olur kuru maya da)
1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su


SOSU ICIN GEREKENLER

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıcak suTuz
İsteğe göre pul biber
Yoğurt


HAZIRLANISI

Ilık su içinde mayayı eriterek, unu ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde et. Üzerini örtüp bir saat kadar mayalanmasını bekle. Hamur yapmak istemeyenler fırından hazır ekmek hamuru alabilirler. Bu hamurdan çok büyük olmayan(yumurtadan biraz büyük) bezeler yap. Bunları oklavayla aç.
Köfteler için soğanı robotta çek, sonra tüm malzemeleri karıştır. İstersen maydanoz da ekleyebilirsin. Karışımı iyice yoğur ve ince uzun köfteler hazırlayarak kizart veya benim gibi Izgarada Pisir. Her köfteyi Oklava Ile actigin lavasin içine yerleştirerek rulo şeklinde sar ve daha sonra bunları 200 Terence firinda pisirin. (YANI LAVAS FIRINDA PISIYOR) 

Pissen Beytileri yaklaşık 2 cm genişliğinde keserek tabağa koy. Üzerine biraz tuz ile çırpılmış olan yoğurdu gezdir, son olarak da salça ile yapmış olduğun sosu ekle.
Süslemek için domates, biber, nane veya maydanoz kullanabilirsin. 

Yanında bulgur pilavı ile servis edebilirsin


Afiyet Olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder