10 Ağu 2012

KÖSTEBEK PASTA






 

 
MALZEMELER
 
4 Yumurta (Yumurta Sarisi & Aki Ayrilcak)
125 gr. Margarin (Ertilimsi ve Sogumus olmasi gerekiyor)
1 Su Bardagi Seker
1 Su Bardagi Un
8 Corba Kasigi Kakao
1 Cay Bardagi Süt
1 Corba Kasigi Marmelat (Frambuaz)
1 adet Kabartmatozu
1 adet Vanilyaseker
 
 
 ICININ DOLGUSU ICIN

3 Paket Sivi Krema (Sahne)
3 tane Sivi Sertlestirici
3 tane Mut





HAZIRLANISI

Yumurtanin sarisini beyazini ayir. Sarisiyla Sekeri Cirp sonra recel ile sütü karistir ve karisima ekle cirp. Erimis ve Sogumus Margarini ekle cirp ve Un, Kako, Backpulveri ilave et. Yumurtanin Beyazini Kar haline getir ve yavasca pasta ya ekle.

30-45 dakika kadar 175 derecede pisir


ICININ DOLGUSU

Sivi Kremayi Sivi Sertlestirici ile cirp ve buzdolabina koy soguk durmasi icin.



Soğuduktan sonra keki kalıbından çıkarın.Keki kenarlarından 1 cm pay kalacak şekilde bir kaşık yardımı ile ortasını bir havuz gibi çıkarın.( Tabanından da yaklaşık 1 cm kalsın). Çıkarılan kek parçalarını soğuduktan sonra ufalayarak bir tabağa alın.

Muzları soyup uzunlamasına ikiye böldükten sonra havuz şekline getirdiğimiz kekin oyulan kısmını tamamen muzla doldurun. İçine bir paket krema sertleştiricisi ilave edip hazırladığınız kremayi muzların üzerine dökerek kubbe şeklini verin. Kremanın üzerini de ufalayıp bir tabağa aldığımız kek kırıntıları ile kaplayın.


Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder