10 Ağu 2012

EZOGELIN





MALZEMELER

1 Su Bardagi Dolusu Mercimek
1 adet Büyük Boy Sogan
1 Dis Sarimsak
1 Cay Bardagi Pirinc veya Bulgur (Ben Pirinc Kullandim)
1 Corba Kasigi Salca arzu edenler Biber Salcasi Kulanabilir
kekik,nane,
yarim Limon Suyu
1-1,5 Litre Et Suyu yada Su
50 gr. Margarin
yeterince tuz,karabiber ve kirmizi Pulbiber






HAZIRLANISI

Kirmizi mercimekleri su ile hasla. Bu esnada üzerinde olusan köükleri kasik yardimi ile al. Soganlari ve sarimsaklari ince ince dogra ve mercimege ilave et.
1 Su Bardaginda erittigin Domates Salcasini, pirinci veya Bulguru da corbaya ilave et ve pisirmeye devam et.

Pirincler Pisip koyu bir kivama gelince, yeterince tuz, karabiber ve limon suyunu ilave et, bir tasim daha kaynat.

Baska bir Tavada Margarini eritim, icine kekigi,naneyi ve kirmizi pulbiberi atip kizarttiktan sonra corbaya ilave et.


Afiyet Olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder