31 Tem 2012

PIRASA SARMASI






MALZEMELER

4 adet Kalin Pirasa



 IC HARCI ICIN

300 gr. Kiyma
2 adet Sogan (küp Küp Kesilmis)
1 Su Bardagi Pirinc
1,5 Tatli Kasigi Salca
1 Yemek Kasigi Margarin
Tuz,Karabiber












 HAZIRLANISI

Tüm Malzemeleri Bir Kaba alin küp küp dogradiginiz Soganlarida ilave edin güzelce yogurun.

Pirasalarin kalin beyaz kisimlarini dört parmak genisliginde dograyin. Dogradiginiz pirasalari ortasindan yarisina kadar kesin atin.
Daha sonra Pirasalari Kaynayan Suda 5 dakika kadar haslayin. Pirasalar soguyunca katlarini ayirin. En ucuna ic harici koyup tulo seklinde sarin. Bir tencereye bir kasik margarin ve yarim kasig salcayi pisirin tuz ve karabibe rilave edin ve sarmis oldugunuz rulolari dizin. Sarmalarin Hizasina kadar Sicak su doldurun. üzerine bir tabak kapatarak pismeye birakin. Kaynamaya basladiktan sonra altini kisin ve su cekene kadar pisirin.

Yogurt ile Servis yapin.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder