31 Tem 2012

MERT PASA PILAVI



MALZEMELER

1 Corba Kasesi Pirinc
250 gr. Kiyma
1 adet Oyta Boy Kuru Sogan
1 Dis Sarimsak
3 adet Domates
1 tutam Maydonoz (kuru Maydonuz kullandim ben)
Tuz
Karabiber
Siviyag
Su


HAZIRLANISI

ilk olarak köftelerimizi hazirliyalim, Kiymayi rendelemis oldugunuz sarimsak ve sogan,tuz,karabiber ile güzelce yogurun. Bütün Köfteleri Unlanmis Tabaga veya Tepsiye alin Köftelerin Her Bir yani Unlansin Sonra kizartmada sorun olmasin (dagilmasin).


Simdi Pilavimizi yapalim:

1 Kase Pilavi sicak su ile yikayip süzün. Tencereye yagi Koyup ocagin altini yakin Pirincleri tencereye alin ve tahta kasik ile karistirin (kavurun biraz). Tuzunu 2 Kase kaynar Su ilave edip pisirin. 10 dakika sonra kapagini acip pilavin su kivaminin ayarliyoruz. Kapagi kapali olarak ocaktan alip demlendirin.


Köfeleri simdi Teflon Tavada biraz yag ile güzelce kizartin sonra kabuklari soyulmus ince kiyilmis domatesi ilave edin, karabiber, kirmizi biberide arzuya göre baharatlandirin.


Bir kase alin icine pisirmis oldugunuz köfteleri üstünede pilavi tabaga ters cevirin ve servis edin benim yapmis oldugum gibide üstüpne taze beya kurutulmus maydonoz serpe bilirsiniz


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder