31 Tem 2012

MANTAR TERBiYELi DANA ETi





MALZEMELER

Yarim kg. Dana Kusbasi
6 adet kücük Sogan (Ben Iki Büyük Sogan Kullandim)
2 adet Havuc
200 gr. Mantar
4 Corba Kasigi Sivi Yag
1 Yumurta Sarisi
1 limon
1 cay kasigi un
Tuz,karabiber,kekik, defne yapragi


HAZIRLANISI

Tencereye 5 Bardak Su, 1 cay kasigi kekik, 1 defne yapragi kor
Ve kaynat. Etleri ilave et köpügünü aldiktan sonra 30-40 dakika yavas yavas pisir.

6 adet soyulmus bütün sogan ile kazinarak verev dogranmis havuclari ilave et. Resimde zaten kesimler belli. Simdi bir 25 dakika daha pisir tuz,karabiber arzuya göre at.
25 dakikadan sonra kenara alinir yemek ve dinlendirilir.

Mantarlar yikanip boyuna veya üce dörde kesilir. Bir tavada 2 kasik yag isitilir. Mantarlar ile yarim limonu suya kor karistir suyunu cekene Kadar. Bunada az tuz karabiber atilir.


TERBiYENiN HAZIRLANISI

2 kasik yag ile 1 kasik un hafif Atteste sarartilir. 2 bardak Su veya ET SUYU konup karistirilir ve pisrilir. Yumurta sarisi ile yarim limon suyu catalla cirpilir, 2-3 kasik su ile sulandirilip terbiyeye ilave edilir. Tuz, Karabiber tekrar eklenir. Tüm Yemegi simdi so hafif cekene Kadar tekrar pisir ve pilav ile servil et.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder