31 Tem 2012

KURU PATLICAN VE BiBER DOLMASI



MALZEMELER

1 paket Kuru Patlican veya Biber
Yarım kilo dolmalık kıyma
2 büyük kuru soğan
1,5 su bardağı pirinç
tuz, kirmizibiber, pulbiber
1 cay kasigi karabiber
2 Yemek Kasigi Margarin (Rama)
1,5 yemek kaşığı salça
Zeytinyagi









 HAZIRLANISI

Kuru Biberleri veya Patlicanlari ilk olarak iplerinden alin, dah asonra kaynamis suda birazcik pisirin hafif yumusayana kadar Biberler veya Patlicanlar daha sonra soguk suya tutun. Daha sonra Bir kapta kiyma, kücük dogranmis sogan, yikanmis süzülmüs pirinc, 1,5 kasigi Salca, Margarin karistirilip dolma ici harci hazirlanir. Patlicanlarağzına kadar gelmeyecek şekilde bu harc ile doldurulur, avucunuzun arasina patlicani alin ve uc kismina agirlik vererk kapatin. Biberler tencereye yanyana dizilir. Sulandırılmış yarım çorba kaşığı salça, zeytinyağı tencereye eklenir. Patlican veya Biberler yarısına gelecek kadar su ilave edilir ve orta ateşte pişirilir. Yanında yoğurt ile servis edilir.


Afiyet Olsun...

NOT: aslinda ben hep salca ve yagi tencerede eritiyiroum baharati aiyorum yani tuz karabiber sonra dolmalari diziyorum bi deneyin tavsiye ederim daha leziz oluyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder