31 Tem 2012

KÖFTE, GELATA UNLU BEYAZ PEYNIR BULGUR PILAVI ve SALATA



MALZEMELER

KÖFTE ICIN

1 kg Kiyma
1 Büyük Boy Sogan
1 Dis Sarimsak
yarim Cay Bardagi Geleta Unu
tuz,karabiber ve yarim cay kasigi Kimyon


BULGUR ICIN

1 kase Bulgur
2 kase Sicak Kaynatilmis Su
Yag veya Margarin göz karari
tuz,karabiber

GELATA UNLU BEYAZ PEYNIR

250 gr. Beyaz Peynir
1 Yumurta
biraz Gelata Unu


HAZIRLANISI

KÖFTE: Kiymayi bir Kaliba Aliyoruz Sogan ve Sarimsagi rendeliyoruz daha sonra Geleta Unu tuz karabiber kimyonu ilave ediyor yoguruyoruz. 30 dakika kadar Dilendirin Buz Dolabinda, ne kadar dilendirirseniz bir o kadar iyi. Simdi ise Istediginiz Sekili verin ve ya Toast Makinesinde Yada Kizgin Yagda Pisirin.

BULGUR PILAVI:

Yagi eritin ve Bulguru ilave edin ve az renklene kadar kizartin daha sonra Kaynatmis oldugunuz 2 kase suyu ilave edin ve altini düsük ayara alip pisirin


GELETA UNLU BEYAZ PEYNiR


Yumurtayi ve Geleta Ununu ayri kaselere alin, Beyaz Peynirlerinizi Güzel Sekilendirin ve ilk once yumurtaya sonra Geleta Ununa bandirin ve kizgin yagda 3-4 dakika pisirin


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder