31 Tem 2012

KARNIYARIK





MALZEMELER

4 adet patlıcan
250 gr orta yağlı kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 dis sarimsak
karabiber pul biber
kızartmak için sıvıyağ










ÜSTÜ ICIN

Domatez
Biber

HAZIRLANISI

Patlicanlar ve Biberleri Kizartin.
Diger tarafta soganlar yemeklik dogranip, sarimsak kiyma ile birlikte kavrulur.
Kavrulduktan sonra baharatlari 1 cay bardagi su ilave edilerek pisirilir.

Patlicanlarin ortasi cok dibe kadar gitmeden bir bicak yardimi ile acilir.
Kiymali ic tüm patlicanlara paylastirilir. Üzerlerine 1 adet Kizartilmis Biber ve dilinmis domates konur. Firin tepsisine yerlestirilir. 1 kasik salca cok az suda acilir tepsiye ilave edilir, firinda yarim saat pisrilir.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder