31 Tem 2012

ETLI TAZE FASÜLYE






ETLI TAZE FASÜLYE

MALZEMELER

2 tane, kuru soğan
500 gram, kuşbaşı et
1 kg. taze fasulye
2 tane, domates
1 kahve fincanı, zeytinyağı
1 çorba kaşığı tatlı toz biber
tuz
1 çay fincanı, kaynar içme suyu


HAZIRLANISI

Orta boy bir tencereye, zeytinyağını, eti ve yemeklik doğradığımız soğanı alalım. Et suyunu salıp cekene kadar birlikte kavuralım. Üzerine küp doğranmış domates ve ayıklanıp yıkanmış taze fasulyeyi alalım, kısık ateşte kavurarak pişirelim. Suyunu cektikten sonra, sıcak su ve kırmızı toz biberi ilave edelim, kısık ateşte pişmeye bırakalım. Eğer fasulye pişmezse sıcak su ekleyebiliriz.


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder