30 Tem 2012

CiLEK RECELLi


CILEK RECELLi

MALZEMELER

1 kg Taze Cilek
1 kg Seker
Yarim Limon


HAZIRLANISI

Cilekleri temizle yika ve süz. Bir Tencereye al üstüne 1 kg. Sekeri Serp ve bir gece Buzdolabinda agzi kapali sekilde beklet.
Tencereyi ertesi gün atese al ve kaynamaya baslayinca altini kis, recel istedigimiz kivarma gelince yaklasik 35-45 dakika üzerindeki köpükleri kasik ile al. Kaynayan kivarmini alan recele simdi ise üzerine yarim taze limonu SIK ve bes dakika kadar daha kaynat.
Sicak receli kavanozlara al ve agzini SIKICA kapa.

NOT: Ertesi gün Soguyan Recellerimizi Affiyetle yiyebiliriz :)


Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder